飲飲食食行行山 • 檢視主題 - ZOF講機行山
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 5:24 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 175 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  下一頁
發表人 內容
 文章標題 : Re: ZOF講機行山
文章發表於 : 週六 9月 20, 2008 3:09 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

頭燈已ok、明天可取回。

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章發表於 : 週二 9月 23, 2008 7:52 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

三種VHF手機。另外有一個考無線電資料,請另存起來,慢慢看。
http://www.qsl.net/vr2xbp/RAE/rae-tutor.htm

附加檔案:
jt308.jpg [ 30.54 KIB | 被瀏覽 6879 次 ]
vev3288s.jpg [ 32.81 KIB | 被瀏覽 6877 次 ]
vev6288.jpg [ 17.37 KIB | 被瀏覽 6879 次 ]

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。
回頂端

文章發表於 : 週三 9月 24, 2008 1:31 pm 
離線
高級會員
頭像

226:你地考到個牌,真係唔簡單,講義咁深!真犀利!
我同阿moon要求一樣,咁第2部機要咩價錢?收發最遠可去到幾遠,上次行荃灣石澗要早走,ivan在途中over226都收唔到,點解..?

回頂端

文章發表於 : 週三 9月 24, 2008 2:40 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

over機有時接收唔到話音,一係環境地方高底彎位多、天線匹配、同距離有幾遠。

回頂端

文章發表於 : 週五 9月 26, 2008 9:02 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

10仔個電腦ok

回頂端

文章發表於 : 週三 10月 15, 2008 4:43 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

【明報專訊】Facebook的用戶請小心!防病毒軟件公司F-secure表示,一種針對Facebook的新型木馬病毒昨於本港突然活躍,它除會感染受害人的電腦,可能盜走其用戶密碼外,更會冒認受害人發出含病毒超連結的信息給Facebook上的朋友,以感染他人電腦,F-secure單是昨日已在本港收到20至30宗中毒報告。
F-secure區域總監李力恒稱,病毒會偽裝成Facebook用戶的朋友,發出含超連結的信息,邀請收件人看一齣YouTube 影片。但用戶按下超連結,實際上會去了一個假YouTube網站,用戶再按更新軟件確認鍵後,木馬病毒程式便會侵入。

回頂端

文章發表於 : 週六 10月 18, 2008 4:50 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

啊敬你個呼號叫vr2、、、請回答,over over

回頂端

文章發表於 : 週五 10月 31, 2008 10:42 pm 
離線
高級會員
頭像

226:
亞基哥問: 如果己經有對講機用緊, (公司用) 帶去行山用到嗎?
可唔可以調教收到你地頻道?

春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節
moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週五 10月 31, 2008 10:57 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

要看看先知。

回頂端

文章發表於 : 週六 11月 01, 2008 12:33 am 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

moon: 要問清楚部機先.
1. 是否vhf, 120MHz - 160MHz
2. 可否按掣輸入頻率, 例如可按鈕入144.450
3. 有冇牌子同model no.
4. 如果係好似樓下看更伯伯果d就一定唔得.

圖檔

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週日 11月 09, 2008 1:06 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

啊lin相機ok。

附加檔案:
DSCN7465.jpg [ 63.1 KIB | 被瀏覽 6472 次 ]

回頂端

文章發表於 : 週日 11月 09, 2008 8:36 am 
離線
高級會員
頭像

226,
多謝!!唔該!

lung&lin

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 12月 02, 2008 11:52 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

10仔個電腦又????唔見你上來。

回頂端

文章發表於 : 週四 12月 04, 2008 12:44 am 
離線
中級會員
頭像

看見網上其他人去 camp 新玩法, 每人載一枝酒入埸。
http://www.hk-basecamp.net/viewthread.php?tid=5581

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 18, 2008 2:33 pm 
離線
高級會員
頭像

226,唔該!!!明白

lung&lin

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 175 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters