飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 長者卡優惠情況
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週二 4月 16, 2024 7:01 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章標題 : 長者卡優惠情況
文章發表於 : 週三 5月 17, 2023 1:21 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

開始使用長者卡
https://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_elderly/sub_csselderly/id_seniorciti/

附加檔案:
IMG_20230517_31293.jpg [ 66.55 KIB | 被瀏覽 4851 次 ]
IMG_20230517_30875.jpg [ 45.57 KIB | 被瀏覽 4851 次 ]
IMG_20230517_3295.jpg [ 71.88 KIB | 被瀏覽 4851 次 ]
IMG_20230517_2894.jpg [ 43.85 KIB | 被瀏覽 4851 次 ]

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。
回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 : Re: 長者卡優惠情況
文章發表於 : 週三 5月 17, 2023 2:46 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

第一次先用百佳優惠,周圍望未見長者圖,啱啱婆婆在旁,婆婆話要每個星期三先有優惠同要買指定牌子先有.試買有指定同無指定.比錢真的得指定先有.
第二日試大快活,比長者卡收銀員睇話無要用大快活長者卡先有,咁即是比哂卡資料佢,都係跟福利處資料唔好亂咁比人,唔買走人.再第二日試大家樂同一樣無佢卡無優惠,資料比哂先有,最多唔要,就買 叉燒切雞髀飯攞走54元.

附加檔案:
IMG_20230517_31639.jpg [ 57.44 KIB | 被瀏覽 4851 次 ]

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。
回頂端

文章發表於 : 週二 5月 23, 2023 5:59 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

去美心買一個包9元有長者卡優惠,比8.6元,收銀台面有長者卡圖示店員還會問有長者卡嗎,呢的就係直接優惠啦,個的大乜大乜要攞哂長者資料先有,如果佢哋向社會福利申請左長者優惠應直接

回頂端

文章發表於 : 週六 5月 27, 2023 5:26 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

近日見新聞網多左介紹長者卡點樣著數著數,個個都話 私隱問題,但見要入會比左新資料先有著數,所以要著數就無私隱.

回頂端

文章發表於 : 週四 6月 08, 2023 11:42 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

原來有些 舖頭唔知有電子長者卡,比店員看,最好有實體卡好啲,話因圖片可修改,唯有兩種都帶.

回頂端

文章發表於 : 週四 6月 08, 2023 9:03 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

今晚再去大家樂問,確實長者卡運作,
如下午2時至5時先有又要買40元先減3元,對我要做就無乜用,買個飯比張實體長者卡店員睇話呢張無優惠要用會員卡.

附加檔案:
IMG_20230608_26144.jpg [ 51.13 KIB | 被瀏覽 4764 次 ]

回頂端

文章發表於 : 週五 6月 09, 2023 6:14 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

長者卡己有電子板,

附加檔案:
Screenshot_20230609-060845_Gmail.jpg [ 140.43 KIB | 被瀏覽 4762 次 ]

回頂端

文章發表於 : 週日 6月 11, 2023 8:18 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

近來睇google新聞網,發覺幾間新聞網,一路 推出大家樂大快活長者卡交資料取幾文優惠, 太積極呀,不過還未見到二間張長者標誌圖,但積極叫長者比全長者卡資料, (係囉)

附加檔案:
IMG_20230611_46124.jpg [ 36.92 KIB | 被瀏覽 4749 次 ]

回頂端

文章發表於 : 週四 7月 20, 2023 11:45 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

到現在都係在大快活攞唔到65歲長都卡優惠,佢都要比長者卡資料佢再登記大快活優惠卡先有,咁即是呢長者卡,真真正正係美心買野食比員工望望就有長者優惠,張卡應該係咁樣用.

回頂端

文章發表於 : 週四 1月 04, 2024 8:12 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

將會到期,要申請樂悠咭

附加檔案:
IMG_20240104_33473.jpg [ 69.43 KIB | 被瀏覽 640 次 ]

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案