飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 用 TP- Link N Router 後 Notebook 上唔到網?。
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 8:13 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章標題 : 用 TP- Link N Router 後 Notebook 上唔到網?。
文章發表於 : 週一 2月 01, 2010 10:14 pm 
離線
中級會員
頭像

諸位師兄師姊:

(dd) 用 TP- Link N Router 後 Notebook 上唔到網?。我的 Notebook Presario B2000 Compaq 用了5 年,在英以為壞了,冇人肯整!,帶回港,我用recover dish 又OK。現用 XP.早前去黃金以為 Wifi 咭壤叫人整 ,佢話同我 up guade 了 driver收 了2佰元並在桌面 down load 了 file。我換了個 harddisk 80G down load 那個 file :IntelPROWireless21_125836 但自此便上唔到自己個 router,但上鄰居 B 或 A 君的就 O.K?,但 detect 到自己個 router, 一連線便window 話網絡可能不在範圍內!,重新整理又係咁?。換回個 用200元 down load up guade 了既 40 G 既又上到自己個 router,Why?,B 型& G 型 OK ?,N 型支援唔到。諸位師兄師姊, 有方法請告知,感激!。 (sleep3) 123. 20100201.

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 : Re: 用 TP- Link N Router 後 Notebook 上唔到網?。
文章發表於 : 週二 2月 02, 2010 9:34 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

我自己試過重新設定notebookTP–Link。因換了新硬盤。
這個來自tp-link連結唔知有無參考用。
http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=10

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端

文章標題 : Re: 用 TP- Link N Router 後 Notebook 上唔到網?。
文章發表於 : 週二 2月 02, 2010 8:33 pm 
離線
中級會員
頭像

Re.226兄 (bb1) :
多謝指示 (Cats) 。在滻了個舊 driver,再重新 loan 個 driver 後,不用密碼 OK ?, router 再 set P/Word 又唔掂 ?, 原來這 老 note book 只接受 router set P/Word 用 5 或 13 個字 !, 真老土!,家中另兩部 notebook 東芝同華碩冇這怪規限! (sleep3) 。現 O.K 了,唔該晒 (hi) (hi)
123。

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章