飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 2010.9.4-5日夜行麥徑3.4.5段
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週日 4月 28, 2024 7:58 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3
發表人 內容
 文章標題 : Re: 2010.9.4-5日夜行麥徑3.4.5段
文章發表於 : 週六 9月 04, 2010 1:23 pm 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

234 o k

圖檔

圖檔

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 : Re: 2010.9.4-5日夜行麥徑3.4.5段
文章發表於 : 週六 9月 04, 2010 11:54 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

唉!!腳腫未退..腳痕又嚟...今個星期無山行..... 嗚嗚

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週日 9月 05, 2010 7:34 am 
離線
普通會員
頭像

Cannie:

腳傷要緊;你唔好咁失落啦!

圖檔

臨、兵、鬥、者、佳、陣、列、在、前

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 05, 2010 10:18 pm 
離線
高級會員
頭像

cannie 寫:
唉!!腳腫未退..腳痕又嚟...今個星期無山行..... 嗚嗚

cannie, 希望你快d好番, 千祈唔好心急.
要介口同休息多d呀~!
(Cats)

春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節
moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週日 9月 05, 2010 10:27 pm 
離線
高級會員
頭像

之前想像行夜山? 咪搞我, 一定又累又辛苦又要捱眼訓, 無諗過原來行夜山比行日山更容易應付, 出發前在車上好眼訓, 但起步後越行越精神, 天公造美, 涼風送爽, 加上隊友沿途有講有笑, 真係唔覺辛苦.
(好彩有亞yip同 connie直擊報導東週刊/成報, 先令尾女三人組上山忘記左辛苦, 虎哥你就大把野聽, 益左你啦. )

因為睇唔到前面條路有幾多梯級, 睇唔到有幾斜, 只係知不斷咁上, 不斷咁落, 反而無左壓力. 美中不足, 就係睇唔到沿途美好景色. 當天色漸亮, 見到晨光初露, 好有一種溫馨寧靜的感覺.

今次真係好多謝亞頭, 原來佢感冒未完全復原, 食住藥都出黎一直帶頭, 陪住大家行足全程, 心中真係過意唔去.
仲有好感激各位沿途的照應, 尤其係虎哥同成哥, 虎哥係全隊之中行完之後, 最龍精虎猛的一個, 一D 倦容都無, 仲要第一時話去搵位飲茶食飽, 我同陳仔connie, 想訓教多過想食野, 見到個小巴, 第一時間衝上車, 真係失禮哂.

春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節
moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週一 9月 06, 2010 6:54 pm 
離線
高級會員
頭像

moon,我都衰衰格格,一踏上94號巴士拍完咭又問你問自己 (...) 又唔係未行過,上年行完毅行發誓唔再行姊妹山(雞公山+馬鞍山),點解要挨夜,不如坐番呢架巴士原車返歸,真係攞黎賤 (...) ,沿途慶幸天公造風,還有彎彎月亮,星星伴我行,可惜我唔懂欣賞,淨係望著地下行,對腳擔唔起,有兩次險些80度坳柴,正宗晚九朝五,今天起來由腰至腳板底都酸痛~~~,下次你們再操練夜行,我就係屋企張龍床熟睡,感覺好幸福 (sleep5)

唔行唔知身體好,係我朦朧眼中,除了阿虎,陳仔,moon外,全部""晒,2010年毅行者努力 (support)

毅行師姐

回頂端

文章發表於 : 週一 9月 06, 2010 10:41 pm 
離線
高級會員
頭像

毅行師姐:
仲未多謝你咁辛苦都黎陪行, 真係好想下次有你再講八掛雜誌比我聽.
(fr) 你都識講"唔行唔知身體好", 所以你唔行過又唔知屋企張龍床咁舒服呢. 我返到屋企, 梳洗完畢之後, 撻上個狗窩, 由上午十點訓到下午五點, 一教醒來, 真係感覺好幸福呀~! (不過今日對大脾都好累呀)

我而家唯一擔心, 就係你會比人圍嘔, 點解? 睇下你最尾個句, 你話 除了阿虎, 陳仔, moon 外: 全部" ? "哂呢... 我亂碼睇唔到呀~! 哈哈~!

moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週一 9月 06, 2010 11:08 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

呢個就係毅行者的吸引力...都係個句一生點都要行一次...無論每段路都有佢的魅力..不過唔係行緊個時..係完成100之後呀..當大家回家大大休息完...再見到面就不停數番由起歩到終點的點滴..係有份參與隊員同支援先可感受到呢份珍貴的回憶...所以每年毅行者都咁多人參加...當然每個參賽健兒都為著自己的目標而行...有些人想創更好時間...或者想挑戰自己實力...或者或者
但最多人都是為毅行者的魅力而參加...不過無論是為什麼...呢個都係先苦後甜的難忘經歷.. (laugh3)

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週二 9月 07, 2010 9:26 am 
離線
高級會員
頭像

moon,圍嘔好過圍打,保重龍體 (laugh3)

回頂端

文章發表於 : 週四 9月 09, 2010 3:56 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

今回夜行天氣非常好,時行時聽蟲叫聲。

附加檔案:
P1160658.jpg [ 46.89 KIB | 被瀏覽 1891 次 ]
P1160659.jpg [ 49.95 KIB | 被瀏覽 1891 次 ]

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。
回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 23 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters