飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 2011.7.24日天氣熱改行澗線(大澳水澇漕萬丈布龍仔)
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週四 5月 09, 2024 4:30 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 1, 2  下一頁
發表人 內容
 文章標題 : 2011.7.24日天氣熱改行澗線(大澳水澇漕萬丈布龍仔)
文章發表於 : 週五 6月 17, 2011 12:09 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

集合時間地點:

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 : Re: 2011.7.24日天氣熱改行澗線(大澳水澇漕萬丈布龍仔)
文章發表於 : 週日 7月 10, 2011 9:16 pm 
離線
中級會員
頭像

亞頭及各隊友 (Cats)
6 月30 日我已返港,2 個月冇行過山 (sleep3) !,7 月 7 日行獅子山 至沙田 18 KM,着 370 OK, 8 日行沙田石舫上麥徑城門水塘上龍門郊遊徑再落荃灣!,着了對新既 montrail行山鞋 $400元,由0900 - 1700 hrs ,over 30KM ? , 行到對鞋甩底?,雙腳眼對落起水泡! (ag) ,今日 10 日Sun. 一級 0815 -1615 hrs Rock climbing course 石澳 大頭州實習,着 510 爬石鞋令 雙腳 水泡 腳痛!,惡顶,都係 370 靠得住?,勿買 montrail ? (no) ,一着甩底!,想炸形但單又唔見?,冇法。
7 月 24 行澗線 壹位,Gary 哥代存倉 半年,倉租見面時支付,唔該晒!。 (hi)

123.

回頂端

文章標題 : Re: 2011.7.24日天氣熱改行澗線(大澳水澇漕萬丈布龍仔)
文章發表於 : 週日 7月 10, 2011 11:14 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

日頭唔好講人...一講就返嚟...123旅程愉快嗎...17/7唔出嚟咩....東龍島喎 !!

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 9:25 am 
離線
中級會員
頭像

呀頭及各隊友: (Cats)
Enjoy (hi) !, 人生已近甲子,在有能力及體力探訪下老朋友,需只吹吹水,實人生一樂也? (beer) 。返港後 Sunday 較忙!,故 17 日可能有事未及參與。無線電考試 肥咗! (sleep3)
123.

回頂端

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 9:42 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

123:你的人生咁精彩...自由自在...夫復何求 (yes)

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週二 7月 12, 2011 11:05 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

集合時間地點:早上八時四十五分東涌東薈城廣場等,可煮食或自備糧水,行程不用急走但要安全。
2005.8月水澇漕咁就六年。
http://www.vr2zof.hk/discus/messages/5/351.html?1191515532

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端

文章發表於 : 週一 7月 18, 2011 8:26 am 
離線
中級會員
頭像

呀頭及各隊友 (Cats)
昨早 Sun. 08 45 hrs 行山 由沙田 黃泥頭 上女婆山落梅子林上茅平再落耀安至 1220 hrs,這第二次着住對 montrail 行山鞋,在行古道石面時險些冼了兩次,去到 茅平時又甩底? (dd) ,需有驚無險!,但甲子之身實.........!,一撻後果難料,輕則跌打數劑,重則石膏招待? (sleep3) ,同行隊友着對澗王之王 510 , 佢真係唔冼 !。下午 13 - 17hrs 在東啓德運動場做 完 攀石義工後 由師兄帶隊 出旺角 打皮 買對 510,師兄有咭 : 698 元 7 折 488 元 ,再買多對爬石鞋使用 250 元 ,咁 又多兩對鞋存倉?。今天我需是 綜援 漢!,但自己尚有多小個健康既秋季?,唔知!,故如 人在 天堂 而錢在銀行,又襟唔到機 !,錢又有何用呢?,故今天的我 喜歡買乜,玩乜 ,在能力之內定完成之,哈哈。你又如何?。Sun. 24 試吓 510 行澗先,呀頭煩帶同我 寄居多月之 " 神棍 " 同行,麻煩晒了!,到時見 (hi)
123.

回頂端

文章發表於 : 週二 7月 19, 2011 10:26 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

集合時間地點:早上八時四十五分東涌東薈城廣場等,搭11號大澳巴士。可煮食或自備糧水,行程不用急走但要安全

回頂端

文章發表於 : 週四 7月 21, 2011 12:39 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

大澳到澗口約1小時。

附加檔案:
DSCN0429.jpg [ 227.71 KIB | 被瀏覽 3552 次 ]

回頂端

文章發表於 : 週五 7月 22, 2011 3:24 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

星期日天氣或許會炎熱,自備消暑食品自備糧水,手套防護衣物。蜘蛛昆蟲特別多,路線山路多,尾程澗道有少許攀爬。相片自供參考。

附加檔案:
30507.JPG [ 81.01 KIB | 被瀏覽 3496 次 ]
30508.JPG.JPG [ 77.49 KIB | 被瀏覽 3496 次 ]
30511.JPG.JPG [ 69.95 KIB | 被瀏覽 3496 次 ]

回頂端

文章發表於 : 週六 7月 23, 2011 5:22 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

由金字塔頂接山路到橋位。出橋左行接鳳徑。

附加檔案:
DSCF0065.jpg [ 186.2 KIB | 被瀏覽 3436 次 ]
DSCF0067.jpg [ 279.25 KIB | 被瀏覽 3436 次 ]

回頂端

文章發表於 : 週六 7月 23, 2011 6:09 pm 
離線
高級會員
頭像

(lh) (ld)

lung&lin

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 23, 2011 6:39 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

各自帶糧水、不煮食。

回頂端

文章發表於 : 週六 7月 23, 2011 11:23 pm 
離線
普通會員
頭像

(ag) 唔該

回頂端

文章發表於 : 週日 7月 24, 2011 6:49 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

一 道 高 壓 脊 為 中 國 東 南 部 帶 來 晴 朗 及 炎 熱 的 天 氣 。

本 港 地 區 今 日 天 氣 預 測

天 晴 酷 熱 , 最 高 氣 溫 約 33 度 。 吹 微 風 。

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 1, 2  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters