飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 2007年12月16日 再續情緣 -龍脊
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週六 4月 27, 2024 3:02 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 33 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3  下一頁
發表人 內容
 文章標題 :
文章發表於 : 週五 12月 14, 2007 5:03 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

234:你想吓好啦..不過咁食都得ge全部send bill俾你囉..唔係囉喎自己帶番兩罐粟米食飽佢....嘿嘿 (smile5) (smile5) (smile5)

圖檔

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 :
文章發表於 : 週五 12月 14, 2007 6:46 pm 
離線
高級會員
頭像

近月上網感覺實在大不同,唔知咩原因咩問題?想了又想…..點解突然沉靜起來,回想短短年半時間,行山又幾開心ka,尤其星期一至六每日睇見都係五顏六色面孔,有緣認識一些喜愛吃喝玩樂吹水朋友,行完後,好想快快到下星期來臨,偶爾不能出隊,都有點兒不習慣,但近期心情總係麻麻地!近來家事、工作好紊亂,實在無輕鬆心情、時間,不過近來巳經開始練習緩跑,網上看看大家活動動向,星期天不出隊,去睇阿sam,龍脊巳經拜訪過,真係好靚好舒服好大風,記著坐張椅可以對著無敵海景監獄。

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週五 12月 14, 2007 8:33 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

亞yip您好,看到你寫出自已的心底話,我亦可常不是一樣。你上那邊網、每邊各有不同,你初次接觸到正剛226同一班漫漫相處好友,覺得每星期都有寄望、想、、、。話說回頭現有一處討論區可談天說地。另地方其實我亦重複重複的行,祗不過每假期天大家出來相聚,心情又唔同。你得閒咪上來坐坐講吓古仔。來近又有嘉道理農場、燒烤、長跑、澳門、參賽,成嫂溫暖飯堂,好多好多、、、、、最後我睇你應該有嘢講但唔知同邊個講。 (sp)

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週五 12月 14, 2007 8:40 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

龍脊:大劉2位、a10y、yingoo、成哥、lin、ykp、tommy、花花、234、cannie、226、

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週五 12月 14, 2007 10:59 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

YIP:要搵個地方摸下酒杯底嗎?嘿嘿呢個係我強項喎..有需要的話我都係個好聽眾呀..隨時可call我.. (support)
妳快點開番個msn呀..咁晚晚有人同妳傾心事啦...226講得岩呢緊真係好多節目..唔開心ge野快點忘記..祗記住星期天梗有班老友係左近呀..等妳回覆聖誕節有空嗎.. (lov18)
(dance) (dance) (dance)

圖檔

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 12:24 am 
離線
中級會員
頭像

226 : 星期日早上要上班, 來不到。
看看下午行程, 會合你們。

yip : 可能大戰過後, 呢度静少少

回頂端
 個人資料  

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 12:55 am 
離線
普通會員
頭像

YIP: 其實心情不好, 感到有壓力, 行山是一種舒緩, 減壓好方法.寄情山水之間, 暫放下一切煩惱事, 待充電後重新思考問題, 可能會想到解決問題的方法. 何況呢個網上各位老友都傾得講得, 一同行山未常不是一件樂事. 有時間多些出來行山.

(lh)
226: (阿燊)1人要返工唔出.

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 1:07 am 
離線
高級會員
頭像

yip yip

凡事不要想太多啦! 雨過總會天清,暴雨過後總會有驕陽,吾開心的人和事總會過去的! 邊度啱玩啱行咪埋堆囉,無需過份拘泥於一隅! 重有呢, 有心事不防泥我個節目 "成嫂飯局" 度傾訴,食完飲過再吹完水之後包你一身鬆晒,記住重有嘢攞走架,喺咪超爽呢? 咁就再無煩惱啦! (OK)

(...) 成嫂

~~成 & 成嫂~~圖檔

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 2:05 am 
離線
普通會員
頭像

阿 Yip ,
如果要搵人傾吓, 學cannie 話摸吓酒杯底, 會感到好d !
我都樂意傾聽你煩惱, 最重要有途徑發洩出來, 好似上次咁, 大家傾吓計, 係咪輕咗d 呢 !

大家係好朋友, 由山裡面相識, 不如試吓出嚟吹吹風, 等山風幫你吹走煩惱啦, 我好煩嘅時候, 會行山果陣找行友傾, 我行完之後, 真係覺得輕鬆咗, 開心咗, d 煩惱俾山風吹走啦 ! 行山嘅朋友, 諗嘢會豁達一d, 可能俾到你意想不到的idea !

I am stand-by you !

綠茵裡, 草坡上, 讓我胸襟一再展.....星期日, 最好梗係去行山啦 !

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 2:07 am 
離線
普通會員
頭像

成嫂,

你個節目 " 成嫂飯局" 幾時搵嘉賓呀, 我梗係問吓有無我份先啦 ( 你話, 我真係唔怕醜架 !)

綠茵裡, 草坡上, 讓我胸襟一再展.....星期日, 最好梗係去行山啦 !

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 11:17 am 
離線
高級會員
頭像

yip,我曾經也好像你一樣,在生活上感到有壓力(不論係工作,家庭,朋友等等),在這繁忙的社會必定會有,只要你有什麼時不要放在心自己一個去承擔,找一個方法令你可以舒緩和減輕壓力.我就找到行山弋令我拋開壓力,與你們一起後開心了,很多愁事也忘記了.雖然我聽不到不能與你足膝談心,但我可以在msn或大家出來玩時陪你盡玩,放低所有苦惱的事情.在大家出來行山吃喝玩樂時就不要再為苦惱和壓力投降.我們每一個人都會是你的聆聽者.隨時奉陪呀,cannie,成嫂,226等他們也必定一樣啊. (dance1)我們應好好盡享開心的時候,珍惜開心的時間@

lung&lin

回頂端
 個人資料  

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 11:19 am 
離線
普通會員
頭像

明天行龍脊, 我想去呀 (...) ! 226, Cannie , 預我呀 ! (dd)

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 11:53 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

滙合點:藍灣半島大門口。過小型足球場、入浪韻樂園、接歌連臣角道、過對面馬路上山、接馬塘坳、接第八段龍脊、落土地灣。到時再加線。另可落大浪灣回上接第八段上山到馬塘坳入龍脊。看大家。自備糧水。
小西灣(藍灣半島)巴士總站車到有:8p,8x,82,84M,84S,85,314,529P,788,789不過海。106.118,118P,606,606P,698R過海隨道線。N8P,N8X,N118通宵路線。參考。地鐵乘小巴44M,47M,61,62A。

最後由 vr2226 於 週六 12月 15, 2007 12:05 pm 編輯, 總共編輯了 1 次

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 12:01 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

YIP:有無興趣聽李克勤同埋張震嶽演唱會呀..待覆

圖檔

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週六 12月 15, 2007 12:28 pm 
離線
高級會員
頭像

小師妹

我喱個節目隨時都會開鑼,歡迎你來參與,實在無須客氣,兼且無須怕醜,因為我地飲飲食食行行山ge格言就喺....."怕醜就無得食"(OK) 你睇吓 234 就知啦! (smile1)

(...) 成嫂

~~成 & 成嫂~~圖檔

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 33 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters