飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 誰訂了生薑粉?
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 10:35 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 1, 2  下一頁
發表人 內容
 文章標題 : 誰訂了生薑粉?
文章發表於 : 週四 8月 26, 2010 11:15 pm 
離線
中級會員
頭像

呀頭及各隊友 (Cats)
誰訂了生薑粉?,已代買了 2 斤分了 4 包,每包 8 両 $ 24元一包,誰想靚靚防止起斑?,不妨試飲吓 生薑粉密糖水,包食你唔壞但肯定驅風活血兼滑大腸?,排毒美顏寶?。星期日交貨,我已是綜援漢了,毋謂時時麻煩前同事呢?,如有料到自己買,咭片已備妥,位置在順利邨,用唔晒冇問題可留回自己享用呢。

今日與老友北上,換人仔得 87 !,漫遊兩書城 ( 火車站及蔡屋圍 ),老友買了近 500元人仔有關整餅書,我亦執了兩本 1/ 醜陋的中國人28元 及 2/ 資治通鑒故事。29.8元,看看前車可鑒及自己如何醜陋引以為戒?。後去華強北買了部 QUANSHENG TG-UV2 双頻 VHF Bet. 136 – 173.995. UHF Bet. 350—469.995. 兼有 FM 收音机及電筒,厘電,但較重!,人仔 430元,相信能與大隊溝通?,單頻約 270人仔,星期日可以試試机了!。Bye. (hi)

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 : Re: 誰訂了生薑粉?
文章發表於 : 週四 8月 26, 2010 11:49 pm 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

123, 生薑粉請預我一份,星期日交收, thanks.

QUANSHENG TG-UV2 双頻 VHF 超值抵食, 人仔$430竟有雙頻, 有冇買埋手咪長天線呀?

圖檔

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週五 8月 27, 2010 8:38 am 
離線
中級會員
頭像

Hi, 大哥 (hi) :
唔識 set 頻率多小才能與眾同樂?。咪頭 3 草人仔已買,長天線冇買,應買件士啤電 2000 ma 但 人仔 60, 100 換 人仔 87!,唔平?。 Bye.
123 (Cats)

回頂端

文章發表於 : 週五 8月 27, 2010 9:03 am 
離線
高級會員
頭像

123:

預我一份,因練長課,星期日不出隊 (no) ,星期一你會否到運動場 (?) ,如去,請帶給我。謝謝。 (flower)
星期日請交給阿敬。唔該。 (hi)

最後由 helen 於 週五 8月 27, 2010 11:17 am 編輯, 總共編輯了 1 次

回頂端

文章發表於 : 週五 8月 27, 2010 9:35 am 
離線
高級會員
頭像

123,唔該!!生薑粉請預我一份

lung&lin

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 8月 27, 2010 1:01 pm 
離線
高級會員
頭像

123:
請保留一份給我, 星期日未知出唔出到隊,
暫請不要帶去, 免你袋得太重, 謝謝 ~!

(fr)

春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節
moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週五 8月 27, 2010 1:13 pm 
離線
高級會員
頭像

123 寫:
呀頭及各隊友 (Cats)
誰訂了生薑粉?,已代買了 2 斤分了 4 包,每包 8 両 $ 24元一包,誰想靚靚防止起斑?,不妨試飲吓 生薑粉密糖水,包食你唔壞但肯定驅風活血兼滑大腸?,排毒美顏寶?。星期日交貨,我已是綜援漢了,毋謂時時麻煩前同事呢?,如有料到自己買,咭片已備妥,位置在順利邨,用唔晒冇問題可留回自己享用呢。

今日與老友北上,換人仔得 87 !,漫遊兩書城 ( 火車站及蔡屋圍 ),老友買了近 500元人仔有關整餅書,我亦執了兩本 1/ 醜陋的中國人28元 及 2/ 資治通鑒故事。29.8元,看看前車可鑒及自己如何醜陋引以為戒?。後去華強北買了部 QUANSHENG TG-UV2 双頻 VHF Bet. 136 – 173.995. UHF Bet. 350—469.995. 兼有 FM 收音机及電筒,厘電,但較重!,人仔 430元,相信能與大隊溝通?,單頻約 270人仔,星期日可以試試机了!。Bye. (hi)

請給詳細買生薑粉地址,因要12/9後才可出隊.

回頂端

文章發表於 : 週五 8月 27, 2010 4:22 pm 
離線
中級會員
頭像

各隊友 (Cats)
2 斤四包已各有所屬,這所費無幾又幾好飲之健康飲品真係不妨一試?。
(hi) 生薑烘乾後磨粉而矣,同事 (flower) 在和興隆糧食公司買,但要訂,3-4 日後才有貨,最小訂一斤但你可分兩包, $ 48 元一斤,地址: 官塘順利邨利業摟 D-3 號 ( 三樓商場 ) Tel . : 23450882 & 23452112. 不妨一試?。
123.

回頂端

文章發表於 : 週五 8月 27, 2010 6:58 pm 
離線
中級會員
頭像

唉!真喺執輸行頭添,遲咗兩秒,咁我就依照123所講地址去搜索,大劉要唔要幫你買,請留言.

回頂端

文章發表於 : 週五 8月 27, 2010 9:38 pm 
離線
普通會員
頭像

BoBo

我老婆都想要,可否幫我訂一包(8兩)。

呀敬

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 8月 28, 2010 12:44 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

BOBO:請幫我買多一包..謝謝 (hi)

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週六 8月 28, 2010 2:46 pm 
離線
普通會員
頭像

BoBo

我要訂2包(8兩)共一斤。要12/9後才出隊交收.謝謝

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 8月 28, 2010 3:33 pm 
離線
普通會員
頭像

BO BO

可不可以幫我訂一包(半斤)

CONNIE

回頂端

文章發表於 : 週六 8月 28, 2010 7:27 pm 
離線
中級會員
頭像

呀頭 & 虎哥 (Cats) :
今日與朋友們行山由西灣海灘上雙鹿石潤,但部机 set 唔掂!,有收音机就冇收 / 發?, 有 UHF 就冇 VHF ?我會帶說明書。 (sleep3)
123.

回頂端

文章發表於 : 週六 8月 28, 2010 9:27 pm 
離線
中級會員
頭像

各位老友今日我已打電話訂咗兩斤共4包,要下星期四先有貨取,睇而家數量都要訂多小小啦 (...)

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 1, 2  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters