飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 2022年2月27日開始2元生活啦星期日平洲飲食行(睇來要改士地方)
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 5:45 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章標題 : 2022年2月27日開始2元生活啦星期日平洲飲食行(睇來要改士地方)
文章發表於 : 週六 7月 03, 2021 10:25 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

大家好為高興.踏入2元優惠,人生回到年青時代呢到去個到去。生活到中年又遇到疫情,又要保護身體健康,長行長有,在六月中開始打疫苗接種二針,接下來又取到2元優惠。特意開條離島遊,可長可短可悠悠吃喝玩樂在平洲。
當日出席隊員都要帶防疫用品,在安全環境下先解除。

附加檔案:
檔案註釋: 年初一
IMG_20210703_2210.jpg [ 20.23 KIB | 被瀏覽 44222 次 ]
檔案註釋: 如在2.26發放更開心
IMG_20210703_52583.jpg [ 19.15 KIB | 被瀏覽 44222 次 ]

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

最後由 vr2226 於 週二 6月 13, 2023 3:34 pm 編輯, 總共編輯了 2 次
回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 : Re: 2022年2月27日開始2元生活啦星期日平洲飲食行
文章發表於 : 週四 9月 02, 2021 4:28 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

http://hiking.myvnc.com/discus/messages/2014/201401/20140101/20140101.html
咁就20年

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

最後由 vr2226 於 週二 6月 13, 2023 3:30 pm 編輯, 總共編輯了 1 次

回頂端

文章標題 : Re: 2022年2月27日星期日平洲飲食行(睇來要改士地方)
文章發表於 : 週二 2月 08, 2022 12:54 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

疫情未散睇來要改地方或取消

回頂端

文章標題 : Re: 2022年2月27日開始2元生活啦星期日平洲飲食行(睇來要改士地方)
文章發表於 : 週五 6月 16, 2023 2:26 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

近來睇到幾個高高官講2文問題,佢哋實無問,有車有樓又有大把錢,活到80都無問題,但佢又唔知市民為生活, 頻頻撲撲真係為家計.2文原意想60歲還可以出來工作,車費平係好事,但有些不手法人士去使用2文,反而向長者開刀.算啦活到70 曉行曉走食得瞓得 唔使睇醫生 咁多 賺到㗎喇, 今日睇到新聞個老孫又講風涼話70歲攞兩蚊, 等同於嗰個邊個講百二歲 嗰個國家都冇百二歲係104歲 吹水唔抹嘴.昨日又睇到才哥走了80
見到文章回應都認同咁講法

附加檔案:
IMG_20230616_52133.jpg [ 73.33 KIB | 被瀏覽 43266 次 ]
IMG_20230616_51715.jpg [ 51.04 KIB | 被瀏覽 43266 次 ]

回頂端

文章標題 : Re: 2022年2月27日開始2元生活啦星期日平洲飲食行(睇來要改士地方)
文章發表於 : 週六 6月 24, 2023 11:26 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

今日聽到公報話向非法使用2元優惠檢控,應該是,無理由向應可使用2元下手,又見嗰個有講嘢、睇返啲文章 覺得佢係教緊 非法使用兩元嘅人見招拆招,到6月26去鐵路站線睇睇先

附加檔案:
IMG_20230624_4822.jpg [ 61.96 KIB | 被瀏覽 43242 次 ]
IMG_20230624_5211.jpg [ 50.7 KIB | 被瀏覽 43242 次 ]
IMG_20230624_5596.jpg [ 58.83 KIB | 被瀏覽 43242 次 ]

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 4 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案