飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 唔好諗咁多
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 11:42 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章標題 : 唔好諗咁多
文章發表於 : 週一 9月 14, 2009 10:46 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

給啱聽啱睇啱玩啱咀型ge同道中人:
每人都有好多好多不同類型ge煩惱...點煩點苦惱最緊要都係自己點樣釋放出嚟....做人可以好複雜好複雜...但又可以好簡單好簡單...借柴九一句說話..人生有幾多個十年...好好善待自己...放下執著活得得著...別計較別比較..做番自己...有些事情已經過去由佢過去囉...永遠唔放低就永遠都唔會自在.....難得還在世....就要好好享受餘下的時光....無辦法諗到得到ge東西就不要諗...好好活下去....好似而家咁大家每個星期天都好開開心心咁去行行山...行得累又有得飲飲食食....一星期的辛勞...最期待的星期天一到....煩事愁事一一都忘記哂......好似去行西貢咁行到死死吓去到發記就係最大的享樂...得閒去烏蛟騰搵吓李老闆...又係好鬼正...而家重有班營友添....係海邊吹吹風飲吓啤酒吹吓水...其實人生有時就係咁簡單咋....有飲有食有山行又有老友陪伴...人生一樂也...
我會好珍惜而家擁有的東西...226永遠都支持你...無你無山行....多謝大家聽我發up風...XD
(laugh3)

圖檔

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 : Re: 唔好諗咁多
文章發表於 : 週二 9月 15, 2009 12:11 pm 
離線
高級會員
頭像

cannie 寫:
給啱聽啱睇啱玩啱咀型ge同道中人:
每人都有好多好多不同類型ge煩惱...點煩點苦惱最緊要都係自己點樣釋放出嚟....做人可以好複雜好複雜...但又可以好簡單好簡單...借柴九一句說話..人生有幾多個十年...好好善待自己...放下執著活得得著...別計較別比較..做番自己...有些事情已經過去由佢過去囉...永遠唔放低就永遠都唔會自在.....難得還在世....就要好好享受餘下的時光....無辦法諗到得到ge東西就不要諗...好好活下去....好似而家咁大家每個星期天都好開開心心咁去行行山...行得累又有得飲飲食食....一星期的辛勞...最期待的星期天一到....煩事愁事一一都忘記哂......好似去行西貢咁行到死死吓去到發記就係最大的享樂...得閒去烏蛟騰搵吓李老闆...又係好鬼正...而家重有班營友添....係海邊吹吹風飲吓啤酒吹吓水...其實人生有時就係咁簡單咋....有飲有食有山行又有老友陪伴...人生一樂也...
我會好珍惜而家擁有的東西...226永遠都支持你...無你無山行....多謝大家聽我發up風...XD
(laugh3)

x2 造人難得糊塗,享受人生. (yes)

回頂端

文章發表於 : 週二 9月 15, 2009 12:20 pm 
離線
高級會員
頭像

cannie:

極之啱睇、啱聽,很難得找到一班啱玩的人在一齊,每星期都有不同路線行,有長線,有短線,有可以露營,一樂也。最緊要凡事不要計較,盡情去玩。包你煩事盡除。 (laugh) (laugh)

回頂端

文章發表於 : 週二 9月 15, 2009 2:48 pm 
離線
高級會員
頭像

(laugh3) (laugh3) (good2) (good2) (good2) (sunrise) (ducks) (ducks) (support) (support) (support)

lung&lin

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 9月 15, 2009 4:53 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

Cannie咁又唔係叫發嗡風,講吓自已心底話。可以講吓你講吓佢,佢近來點點點,都係想關心吓問候吓。
Cannie你前一段話說,真係個個人都唔同,有的真係好鬼複雜。又想你知又唔講出黎。倒頭來不歡而散。
假期一班同道鐘人老友記約個地方散散心,煮吓嘢食飲吓啤酒。賞心悅事一樂也。
話返回頭,當年我每次活動中,每次見不同的行友,有許多都一次來幾次止,來到說聲好問聲早,完成整日路程各自回家。在這幾年來我識到你地班老友,很幫手不計較,服務於行友,家庭又可放心。如樣樣都計較放唔低,真係老友都少啲。
講真啦、目前成班老友大家支持我,我有時講講吓回想吓不其然眼溼溼,唔知係咪歲月、、、、人老,每想起大家出來遊玩,無壓力,可行可唔行,有游閒、又可行激路線、有得食,無各位出來支持飲飲食食行行山,分享吓各會員心聲。同每個家庭成員支持。尤其係你啊,安排哂所有對外聯絡,飲飲食食行行山玩得開心。

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端

文章發表於 : 週二 9月 15, 2009 8:10 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

阿頭:講開又講..我又發多段up風先....係我初初嚟行山個時...你成日都講住凝聚力...我係好唔明咩嚟...而家我好明白呢股力量真係好緊要....係個過程裡面係要靠大家去維繫住..同埋係要一齊付出努力加埋堅持..同其他好多因素等等落去...先可做到凝聚力呢樣野.....總之日後大家有咩想行ge路線想玩咩..想到有咩野就提出來...唔好怕醜...每人輪流做吓話事人...大家happy先可以繼續玩落去.....做到細水長流就very good la...XD
阿頭唔使再眼濕濕la....難得大家有緣相聚....我地係向前望ge..日後大把歡樂時光在一起啦..... (verygood)

圖檔

最後由 cannie 於 週二 9月 15, 2009 9:35 pm 編輯, 總共編輯了 1 次

回頂端

文章發表於 : 週二 9月 15, 2009 8:36 pm 
離線
中級會員
頭像

cannie:妳講得好啱,同埋要珍惜眼前人,近日我爸爸因急病入院,當時情况好危險,現在尚算ok,現每天都去探佢,有時喺度唸....上天可能比我一個考驗又或者喺一種懲罰,因平時少回家見佢‧我都好開心識到妳同226仲有成班行友,現在都唔唸咁多,一句到尾最緊要開心,星期天繼續飲飲食食行行山.緣份....緣份.

回頂端

文章發表於 : 週三 9月 16, 2009 12:37 am 
離線
高級會員
頭像

226 , cannie:
你地講得好啱, 我覺得大部份的凝聚力都係因為有你地.....有幾個咁有人情味的領隊, 真正做到不計較的氣量.

人與人之間相處真的好玄妙, 每日同咁多人相處, 無論同事, 朋友, 甚至家人, 不是每一個人都會喜歡你, 你又喜歡每一個人, 但求大家相處得舒服己經好開心~

有些人有些行為你會不喜歡他, 但每個人都總有他的優點和長處, 不要放大他的缺點, 要放大他的優點, 總會有值得你欣賞的地方~!

能夠識到你地咁多位, 係我人生好值得高興的事~!

(Cats) (Cats)

春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節
moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週三 9月 16, 2009 6:30 pm 
離線
中級會員
頭像

cannie,226,moon:各位高級行友,看到以上文章好開心,我不知從可説,總知好開心,開心 (yes) (yes) (yes)

回頂端

文章發表於 : 週三 9月 16, 2009 10:11 pm 
離線
高級會員
頭像

vr2im 寫:
cannie,226,moon:各位高級行友,看到以上文章好開心,我不知從可説,總知好開心,開心 (yes) (yes) (yes)

虎哥:
請問你嘜解咁開心呢?

(why) (why)

春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節
moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週四 9月 17, 2009 8:42 am 
離線
中級會員
頭像

因為虎哥唔(虎)囉!

回頂端

文章發表於 : 週四 9月 17, 2009 8:47 am 
離線
中級會員
頭像

講真,人生得一知己死而無憾。有咁多好友一齊玩,這生復何求。

回頂端

文章發表於 : 週四 9月 17, 2009 1:15 pm 
離線
高級會員
頭像

有虎哥何苦之有,大家的開心果.

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 0 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案