飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 2007年8月26日 第1837回 主題:[大鵬雙珠]
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:05 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 62 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一頁
發表人 內容
 文章標題 :
文章發表於 : 週五 8月 24, 2007 11:25 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

大劉:請帶煲同爐來浸雞翼..

星期日餐單有:沙律、三文魚、白切雞、蒜泥白肉、泰式雞翼尖、
豉油皇雞翼、炆冬菇、

甜品:咋喳、水果大拼盤

酒水:紅白酒
大家重有無食物要加埋落黎呢
搵個地方開餐..唔夠再叫外賣...嘿嘿 (cat2) (SACat) (cat2) (SACat)

圖檔

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 :
文章發表於 : 週日 8月 26, 2007 9:18 pm 
離線
高級會員
頭像

人生下一秒真係估你唔到,今日親眼見到"隨時侯命"真實版,層疊石真係好利,唔小心都會損,唔知點解 (?) 成鬼日一擘大眼我都驚有意外,唉~可能見得多左少少聽得多d,今日見到你地互助精神( (pbn) (pbn) (pbn) (pbn) (pbn) 5粒豬星),去玩真係多左d安全感 (bb1)
仲有一樣估你唔到,東菇入面加有3條海參,可能切得太細溶化晒,如果你地有人幸運見到類似豬皮物體,就係........

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 10:49 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

YIP:呢d可能就係人生經歷啦..是大家都估佢唔到係點發生同埋咩結果..正如我地咁..就係出嚟行山先認識到一班老友咁囉..睇化d就開心d..再放開d又更加happy d..總之工作要認真..但玩要更認真(投入)..嘿嘿
有226呢班服務行友一定安全啦..剩係睇成哥尋日幾有型呀.. (smile1)
(lov04) 我地祝福受傷行友..早日康復..(flower)

d海參真係好難搵喎冬菇炆得不錯呀 ..(good2)

圖檔

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 1:35 pm 
離線
普通會員
頭像

Cannie ,

你講得好呀, 真係, 開工要專心, 行山要開心, 我好喜歡和行出的朋友一起, 那種互相幫助精神, 不是常常可以感覺到, 特別是這樣的世代 !

我好慶幸有這樣的一班朋友在身邊, 向我最欣賞的服務行友, Sunny (qr) , 226 (cat2) , Ricky 致敬 (dd) ... salute ..... (fr) (fr)

成哥......你昨天的表現......我只可以講一句....你好...**英**呀 !!! (yes)

綠茵裡, 草坡上, 讓我胸襟一再展.....星期日, 最好梗係去行山啦 !

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 6:35 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

有一行友不小心、從石級邊跌下受傷,班老友即時為他處理傷,同時用無線電和打999支援。最後將傷者送到東區醫院。在此我226多謝您地班老友,多謝、多謝。由Sunny陳專業知識,周師兄臨危不亂一路陪住行友,班老友在現場守候,將受傷行友交比飛行服務隊送去醫院。
2007.8.27日下午5時收到傷者個朋友來電、報平安,叫我們可放心,同代佢多謝您地關心。
6時30分收到佳哥來電、個行友可以出院,我亦同受傷行友在電話中說聲問好,他話Ricky在下午來探佢。

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 8:17 pm 
離線
高級會員
頭像

安樂晒 ! 放心晒 !咁都冇咁擔心 ! 祝受傷行友快速復元 (flower)

喺尋日ge意外當中, 領會到萬事小心, 互助精神, 同大家團結一致喺幾咁重要呢! 周師兄同sunny為傷者止血, 婉言安慰, samson為傷者打傘阻擋猛烈ge陽光, 重有226, 小師妹, ricky, 234 等等喺現場協助, 都顯出人間有情...有義.....我們要向你地致敬!

總好過有人冷眼旁觀, 重卦住去影相, 意外發生後重堅持坐駁船去沙灘游水, 人性ge表現, 一攬無遺!

~~成 & 成嫂~~圖檔

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 8:34 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

226:行友無事就安樂啦...搵日叫埋佢同sunny哥周師兄等等出呢食飯慶祝下.... (Cats) (Cats) (Cats)

成嫂:海上扒龍舟..陸上有人見.不用多講大家係看得到囉.. (no) (no) (no)

圖檔

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 9:58 pm 
離線
高級會員
頭像

[成嫂你我感受相同。

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 10:39 pm 
離線
中級會員
頭像

226, 成嫂 一個未經證實既消息, 一度令我們心情陷於悲傷境地. 現在聽到行友周先生可以出院返家,總算放下心頭大石. (fr) (fr)

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 10:50 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

各位老友:剛才直擊訪問左ricky.根據報告周生前額連左十幾針.額頭還未消腫,臉上、手腳都有擦損.需要時間休養番..待好番叫226搵佢食飯.. (flower)
大家可以放心、安心兼開心啦.. (smile5)

圖檔

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 11:04 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

係啊、係啊、聽ricky,啊佳來電說安心,和同周生通話亦可以說笑,我都好安心,到他休養好再約佢出來吃飯。

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週一 8月 27, 2007 11:19 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

226:好呀..值得慶祝一番..飲得杯落..你要飲多幾杯先可定驚哦... (smile1)

圖檔

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週二 8月 28, 2007 12:06 am 
離線
中級會員
頭像

吉人天相, 放下心頭大石。 (yes)

回頂端
 個人資料  

文章標題 :
文章發表於 : 週二 8月 28, 2007 1:45 am 
離線
普通會員
頭像

赤嶼灣畔意外生 眾友無私齊助人
慶幸周君無大礙 行友皆可舒愁困
助人一事現真心 何謂真情無須問
慨嘆風範何處去 只顧埋首沙內尋

謹以至誠之心向以下各位協助傷者及緊守崗位之行友致敬:-
226, SUNNY, 周師兄, RICKY, 成哥, 234, SAMSON, 小師妹

回頂端

文章標題 :
文章發表於 : 週二 8月 28, 2007 10:10 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

燊哥:好勁呀.. (good2) (good2) (good2) 呢八句簡直精彩..導出當天ge事實真相...尤其尾兩句..唉!!似d無良商人錢收左..跟住無哂d售後服務..話知你死你ge事..(ht1)
(ht1) (ht1)

圖檔

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 62 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters