飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 教學: 將外面的公仔貼到本討論區 (幼稚園式教學編)
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 5:39 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章標題 : 教學: 將外面的公仔貼到本討論區 (幼稚園式教學編)
文章發表於 : 週五 5月 30, 2008 5:15 pm 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

上一篇教大家將外面的公仔貼到本討論區的教學篇,
好"多"人睇完都好似攪唔惦, 有見及此,
一篇"幼稚園式教學編"誕生了, 跟住黎做包你/妳識,
再攪唔惦請自刎以謝天下.

開始啦, 聽書啦, 果位同學唔好兩頭另, 唔駛搵啦,
話緊妳呀! 咪就係妳o攞!!!

一開始, 梗係要開條公仔LINK 啦
唉, 唔駛搵啦, 痴埋比妳啦, 响下面呀!!!.

http://www.hkicons.com/
http://qqface.knowsky.com/
http://hk.myblog.yahoo.com/macaoraymond

圖檔

圖檔

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 : Re: 將外面的公仔貼到本討論區 (幼稚園式教學編)
文章發表於 : 週五 5月 30, 2008 5:32 pm 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

跟住呢, 搵個鐘意嘅公仔, 老鼠箭咀指住佢, 跟住按老鼠右制,
右制呀!! 妳按果個係左制呀!! 咁大個人左右都未識分?
吓? 邊隻係右? 中指果隻呀死蠢!!!
跟住呢, 有個視窗走出黎,响最底果度有個內容,
按佢一下.
唔係叫妳用手指篤個mon呀, 用老鼠個箭咀向住佢, 再按左制一下呀
睇圖啦

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案.

圖檔

圖檔

回頂端

文章標題 : Re: 將外面的公仔貼到本討論區 (幼稚園式教學編)
文章發表於 : 週五 5月 30, 2008 5:49 pm 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

按完就會出下面果個視窗
附加檔案:

用隻老鼠箭咀 highlight個網址,
唔識? 而家教妳...
用隻老鼠箭咀响左邊h字前面, 按住老鼠左制,
一路掃到右邊個f字先好放手, 咁就highlight到啦.

跟住响highlight左嘅字度, 按老鼠右掣....又按錯左掣???
跟住呢揀個"複製", 咁e條link就會儲存左响電腦memory度架啦.
吓唔好講咁多英文?
好啦好啦, 下次啦....

圖檔

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週五 5月 30, 2008 6:11 pm 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

跟住去返我地個網, 如果要回覆文章, 按"發表回覆"之後,
又出左個發表回覆嘅視窗, 按上面個Img, 就好似下面幅圖

附加檔案:

有出現, 响兩個框之間, 用老鼠箭咀按一按,
再按老鼠右手掣, 出左個新window,揀"貼上",
睇下面.
附加檔案:

圖檔

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週五 5月 30, 2008 6:18 pm 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

貼得好嘅話就好似下圖咁.
附加檔案:

跟住按"送出"制,
圖檔
攪惦, 係咪好易呢,
吓, 頭先訓著左???
要教多次???

哼!!自己由頭睇多幾次啦!!!!

圖檔

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週日 6月 01, 2008 12:37 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

你地用邊隻手指 (laugh3) (laugh3) (laugh3)

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端

文章發表於 : 週日 6月 01, 2008 12:49 am 
離線
普通會員
頭像

乜嘢啊,我都不知幾專心。
而且我己經畢業,成功咗,唔使上呢一堂課。
係咁先la, sir。
圖檔

豬豬.大人

回頂端

文章發表於 : 週一 6月 02, 2008 11:03 pm 
離線
高級會員
頭像

圖檔

終於成功。

回頂端

文章發表於 : 週五 6月 06, 2008 3:34 pm 
離線
高級會員
頭像

圖檔做到了圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週五 7月 18, 2008 11:25 pm 
離線
高級會員
頭像

圖檔圖檔
我鍾意呢位亞 SIR 閙人教學方式, 好醒神~

春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節
moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章