飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 2008.12.7日短遊飛鵝山
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週六 9月 21, 2024 7:03 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 43 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3  下一頁
發表人 內容
 文章標題 : Re: 2008.12.7日短遊飛鵝山
文章發表於 : 週二 12月 02, 2008 11:40 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

A.長線飛鵝山1號上自殺崖。沿途碎石路向上行、可小休。到飛鵝山頂約1小時30分。B.短線飛鵝山道過百花林左上路口328樹號79上飛鵝山。意思可說不用直爬上山、有石級我約有千幾級。到達象山與飛鵝山之間可左上飛鵝山頂發射塔。C.線搭車上:下午1時正在飛鵝山道頂近觀景亭等大休,再一起下獅子亭。居民巴士服務路線號碼: NR806或的士。付上時間表、電話查問。
目的地﹕沙田觀音花園- 黃大仙(盈鳳里)付款:現金/八達通
2.坪石村,清水灣道燈柱1160-4(彩虹地鐵A1出口)
3.盈鳳里新光中心(黃大仙地鐵E出口)
4.黃大仙鳴鳳街15A巴士站
5.慈雲山道近警署前燈柱E5513-9
NR806 駛到沙田坳道/扎山道時,可隨處上落客。
D.下午3時15分獅子亭接ABC下午茶、馬吊晚飯。
AB.集合時間地點:早上9時45分牛池灣牌坊等飲茶,再乘車起步。

附加檔案:
.jpg
.jpg [ 85.64 KIB | 被瀏覽 3269 次 ]
DSCN6169.jpg [ 24.39 KIB | 被瀏覽 3269 次 ]
-01.jpg [ 103.53 KIB | 被瀏覽 3267 次 ]

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

最後由 vr2226 於 週三 12月 10, 2008 9:38 am 編輯, 總共編輯了 2 次
回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章發表於 : 週二 12月 02, 2008 11:45 pm 
離線
高級會員
頭像

226: A 線 - 暫時 (lh) (lh) , 唔該!
希望唔好要攀石崖就好啦~

春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節
moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週三 12月 03, 2008 1:20 am 
離線
普通會員
頭像

代姑姑多謝各位關心, 都係感冒未清所以要再睇醫生清手尾.

回頂端

文章發表於 : 週三 12月 03, 2008 6:17 pm 
離線
高級會員
頭像

點會呀sunny,我吔真係無咁傻到底,退咗休都可以做番個sun信箱,解答下疑問包羅萬有,例如,問下急救常識什果等等,半天遊轉la,係咪忙湊個寶貝孫女 (8)

回頂端

文章發表於 : 週三 12月 03, 2008 8:08 pm 
離線
普通會員
頭像

亞Yip,

我知你地係愛惜自己,關懷他人的。
係呀、係呀,我個孫女同我玩,對我笑。我已經將我副身家、性命、財產比哂佢囉!

Sunny
(hi)

回頂端

文章發表於 : 週三 12月 03, 2008 9:40 pm 
離線
高級會員
頭像

SUNNY 哥:
幾時上傳你孫女張相比我地欣賞下呢? 佢一定係一個好可愛的 BB女~

226: 我地元朗人家一早己經食左早餐, 所以不去飲茶了, 你地會係邊度起步? 幾點正式起行呀? 我地係起步點等啦~
(lh) (lh)

春有百花秋有月,夏有涼風冬有雪,若無閒事掛心頭,便是人間好時節
moon圖檔 陳仔圖檔

回頂端

文章發表於 : 週三 12月 03, 2008 11:26 pm 
離線
中級會員
頭像

各位會友 (Cats)
大家好!久違了,我是 123。 你們在 20081207 短遊飛鵝山!,當日我亦放假亦是心肺段練日,行程亦是就近上飛鵝山!,但我由平定道東九龍診所上山過札山道再上山頂發射塔。上午0930時上山, 約1030時到頂小休 15 分鐘便原路下山亦需約一小時,需趕在 1330時到界限街老人院出席氣功班至 1500時,故未能随隊!,但衆會友晚飯時間及地點可有定案?,如有决定請通知以便参與。 (hi)
123. 20081203 2323 hrs.

回頂端

文章發表於 : 週四 12月 04, 2008 5:49 pm 
離線
普通會員
頭像

226,A線1位.

回頂端

文章發表於 : 週四 12月 04, 2008 9:23 pm 
離線
中級會員
頭像

226:阿虎令個星期給予小小老細定咗,下星期見

回頂端

文章發表於 : 週四 12月 04, 2008 10:02 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

10時15分在牛池灣街市時間鐘前集合。

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端

文章發表於 : 週四 12月 04, 2008 10:38 pm 
離線
普通會員
頭像

226A-D線一位唔該。 (SACat)

回頂端

文章發表於 : 週五 12月 05, 2008 10:36 am 
離線
普通會員
頭像

226, A 線2位! (pbn) (pbn)
唔使行石級太好LA...

燊哥:
代問候姑姑...天氣轉凍要多加留心啊~

豬豬.大人

回頂端

文章發表於 : 週五 12月 05, 2008 11:54 am 
離線
普通會員
頭像

姑姑 :妳的病唔係好嚴重吖馬(當問候你),出嚟行吓冇事嫁,今嗰礼拜你唔行得 A B 線都可以出C D 線啦。(註 : C D 線唔使行,有車坐)

知事曉事不多事太平無事
忍人讓人不欺人方可為人

回頂端

文章發表於 : 週五 12月 05, 2008 5:05 pm 
離線
高級會員
頭像

123,可能時間比較難預計,不如你到時電聯226看看那裡等會好d.

回頂端

文章發表於 : 週五 12月 05, 2008 6:02 pm 
離線
高級會員
頭像

本人飼養2隻唐狗,我係佢工人,一男一女,狗小姐自小遭人遺棄個性十分膽小無安全感,狗先生天生小聰明,喜愛招呼自己朋友,有探險精神,不愛墨守成規。話說昨晚睇緊東山晴西山雨,忽然發現唔見狗先生,就咁成晚都搵狗,以往其實都係無關好門都走失過好幾次,呢.好似工人搵少爺食飯,開番大閘門一小時就自動出現,不過今次奇怪,點解膽小狗係度,而狗先生唔見呢??夜晚楂著電筒週圍照,都唔知會見到d嘜,好鬼驚,狗女又驚,離我成10呎遠,一走佢仲走得快過我,而遠處又聽到狗嗌交,又擔心佢咬傷..比車撞到,.返黎仲要死下死下咁,真係好煩ka!當我近乎無氣,巳經9點呼叫到10點半,返到家門突然見到狗先生出現,好開心,立即檢查身上有無傷口,佢個樣十分興奮,返黎同你打聲招呼,轉半個頭又唔見左,唯有即刻楂住電筒追到底,原來佢好早係一棵大樹下挖左個窿,剛剛係佢身型捐得過,肥女就捐唔到,見到就把火,立即/如果室著個窿佢又番唔到黎,唔理佢又擔心唔返,夜深又有d驚,算啦,天光先算,以前曾經帶過2隻狗朋友返黎,又係屋出面叫佢,攪到好嘈,所以我訓得好知醒,一到天光7時正,遠遠聽到聲,知到返黎la,一開門見到佢扮訓覺,咪即時去窒著個窿,佢見到又係咁跟著你,仲要”唔””唔”聲,據我推測,應該仲有一個挖緊。睇完我尋晚經歷,養狗好似養人咁,有時好開心有時好倦,苦樂一半,唉……激氣 (Cats)

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 43 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters