飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 2008.12.7日短遊飛鵝山
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週六 9月 21, 2024 6:55 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 43 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3
發表人 內容
 文章標題 : Re: 2008.12.7日短遊飛鵝山
文章發表於 : 週五 12月 05, 2008 9:43 pm 
離線
高級會員
頭像

閱讀報告...
喱篇 "人狗記" 都好搞笑,又好長篇,又有點感人,感人肺腑之餘,又有點無奈,人狗之間的感情真摰而細膩,看得出文中的主人有點傻氣,而幸運的狗兒能夠落籍此家,實在是修來的褔氣呀!

yip...成哥話你篇 "人狗記" 放錯地方,吾應該放喺喱度喎!

諗真啲,都喺養人好d啲,起碼激完你,有時都曉得沖杯茶比我飲!

一喺呢,好似我咁養 2 隻 龜龜,點爬都走吾出我 ge 五指山喇!

~~成 & 成嫂~~圖檔

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章發表於 : 週六 12月 06, 2008 8:36 am 
離線
普通會員
頭像

226: 已決定1A, 1D

(pbn) (pbn) , 252: 姑姑已無事, 多謝關心! 只不過上星期六感冒睇個醫生仔, 食左D藥無大好轉, 個人仲烏吓烏吓, 今個星期睇番自已跟開個醫生已無事, 又識得話我蠢到死喇!

252: 你呢個星期未揀定線. 小朋友, 唔好自已度條E線出呢!

YIP: 睇完你篇文章只好送你一個字
"算!"

回頂端

文章發表於 : 週六 12月 06, 2008 9:11 am 
離線
中級會員
頭像

226, A 線一位唔該。

Yip, 依家你就好happy, 可以出夜街同绢窿絹罅。遲多幾年等呀仔呀女行動不便,你就要執屎執尿,到時就真係辛苦過呀四啦!

回頂端

文章發表於 : 週六 12月 06, 2008 9:33 am 
離線
高級會員
頭像

你地唔知la,無得你話點就點,好無奈。養缸金魚睇門口都好,烏龜都唔錯,我無咩愛心,最多做到1/3咋,基本生活可以,幸福就無,邊有保鏢抱著!嘩嘩!仲養人……計落點都無幾佰萬,都係秋官個句:做人愛自由!

既然有讀者感動,咁我講埋前傳比你聽,尋晚巳經打好,有耐性就睇下,係一個5星級恐佈經歷:

大約幾年前,我姊夫見到1隻狗咁孤單,咪帶左2隻小狗黎,樣子好可愛,黑忟忟,好痴人,點知有晚因為妒忌互咬起上黎,流埋血,從此由呢晚起變左2隻對立小老虎,直至長大,有一日,佢地發現有個窿,好奇心驅使,走左出去了解呢個花花世界,大佬出左去變得好勇鬥狠,經常打交。細佬就交朋結友,夜夜笙歌,有晚當我時回家時撞見到佢跟群流浪狗仲要做隻尾狗,行出馬路,咪即刻捉住佢返屋企。至此2隻變成大老虎,只要有唔順氣,爭食,眼啤啤,一於你死我活,互片!有次仲打到大佬隻犬齒無左,轉頭駭然有群螞蟻抬走埋隻牙,細佬左眼嚴重受傷,又野埋沙瘙回家,攪大狼狗女個肚,想儘辦法唔比出走,點知一聽到有仇狗聲,跳埋鐵絲網出去,天光敲門叫你開門比佢返入黎,巳經傷痕累累,就開唔開門問題,我同老爸又大吵過,(我家好近馬房,有馬糞地方有好多蒼蠅,有唔少馬都染到左,只要傷口,蒼蠅嗅到有血醒味,就係傷口生蛋虫,不到3天傷口發出陣陣怪味,好快好快不到一星期傷口有好多蛆虫(好似係呢個名),樣子好恐佈,嘔心,繼而有好多蒼蠅飛出,聽醫生講漁農處有人喜歡研究蛆虫呢d野),結果又怱怱帶去醫生做手術,切左爛肉,蓬針6吋長,好彩背頸位,唔會太麻煩,(短短一年,差d家變,老爸又要養又唔理又驚)一個月痊癒後,巳為相安無事,大佬突然又痴線,跳左出去,今次仲半身血,攤係度,目露兇光,吓…佢巳經變左大黑熊...........(講到呢度,真係無跨張,咩都會發生,以前好太平,點知黎左2個破壞王,仲唔知幾時發生咩事,翻天覆地,一段黑暗日子)

咁咪週不時勸龥佢地:”唔好嘈,你地要相親相愛,唔好打架,比餅你食,乖!”

唔諗咁多,講講下有d頭暈。

回頂端

文章發表於 : 週六 12月 06, 2008 11:35 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

好、、、全A線,可慢慢上看風景,帶手套、風衣、糧水。
A、yip,252,lin2,cannie,234,238x2,vgk,moon2,siu,tommy,226,gary,成哥

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端

文章發表於 : 週六 12月 06, 2008 11:57 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

226:有兩至三位朋友一齊行a線...

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週六 12月 06, 2008 8:11 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

大陳,藍妹英2位

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端

文章發表於 : 週六 12月 06, 2008 8:15 pm 
離線
普通會員
頭像

隻痛腳未上得山住
下星期應該可以出山

呀敬

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 06, 2008 10:10 pm 
離線
中級會員
頭像

226,

明天 A線, 花花和Ivan兩位. 唔該.

花花 & Ivan

快樂常伴你左右

回頂端

文章發表於 : 週日 12月 07, 2008 11:43 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

好完滿完成,身苦大家。

附加檔案:
DSCN77690.jpg [ 49.57 KIB | 被瀏覽 2861 次 ]

回頂端

文章發表於 : 週一 12月 08, 2008 8:34 am 
離線
高級會員
頭像

好辛苦,風勁大,又凍,淨係着衫除衫都重覆有十幾次,尋晚訓到有4個鐘,全晚着幾件衫冚埋被,手腳好凍 (qr) 係咪中醫講叫做"風邪"....
gary要溫書,為何"抽筋" (sp)
252你個肚,照到仔定女未 (bb1) (ag) (?)

回頂端

文章發表於 : 週一 12月 08, 2008 6:08 pm 
離線
中級會員
頭像

真唔好意思,老抽又要勞煩各位,咗著各位下半場節目。在這裡多謝各位關心及照護,下次早餐我嘅,你哋大家唔好爭著叫。

回頂端

文章發表於 : 週一 12月 08, 2008 10:11 pm 
離線
普通會員
頭像

我知道係冇「免費午餐」食,好咯,現有免費早餐食,多謝,多謝 Gary,到時請通知日期,地點,時間,我會早到。

知事曉事不多事太平無事
忍人讓人不欺人方可為人

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 43 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 6 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters