飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 18 & 20 -12 貝澳露營觀星團
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週二 9月 24, 2024 4:38 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 30 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2
發表人 內容
 文章標題 : Re: 18 & 20 -12 貝澳露營觀星團
文章發表於 : 週四 12月 03, 2009 7:40 pm 
離線
普通會員
頭像

Cannie : 3 天露宿團 !

請問是否…….
星期五晚 = 宿
星期六晚 = 露
兩晚都有如上述餐單 ???

暫定
星期六中午入, 2 位 唔該。

YOYO & JOE

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章標題 : Re: 18 & 20 -12 貝澳露營觀星團
文章發表於 : 週四 12月 03, 2009 9:33 pm 
離線
中級會員
頭像

CANNIE:星期五2大一細
星期六一大一細
星期日2大一細

回頂端

文章發表於 : 週四 12月 03, 2009 10:59 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

各位老友:更正一下先...如果星期五租到渡假屋...都係收工後入去...祗不過係住多一晚啫...咁就唔使星期六早起身啫...星期六、日租屋無問題...重有唔係兩晚都係咁ge餐單....真係要視乎人數多寡而作出調整...
露或宿隨大家喜好...總之星期六我就訂左三層渡假屋...星期日就租一層等大家可以輕裝去行山...咁就唔使咁早交屋 (hi)

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週四 12月 17, 2009 4:55 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

星期五入營暫定星期五晚8點在東涌東薈城老地分等。自備寒衣。或電聯:226、cannie。

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端

文章發表於 : 週日 12月 20, 2009 7:12 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

ok.ok兩日兩夜貝澳九香宿營,一座三層渡假屋,入往大細15人。

附加檔案:
DSCN9950.jpg [ 88.42 KIB | 被瀏覽 3092 次 ]

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。
回頂端

文章發表於 : 週一 12月 21, 2009 4:20 pm 
離線
高級會員
頭像

cannie,青口點煮??好好好食圖檔,加強什麼配料更好食,我想假期煮餐呢煲勁野食.圖檔

回頂端

文章發表於 : 週一 12月 21, 2009 5:32 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

yip:你要去百佳廣場搵吓有無原隻青口,如果無用番昨日食果隻蜆..食法梗係無青口咁鮮甜.但都唔算差
材料:青口或蜆
牛油
蒜茸同乾蔥茸
白酒半枝(看份量多少,果晚我用左半枝)
檸檬葉(要新鮮切絲)
指天椒數隻(睇吓你地食唔食辣)
買到青口可加埋淡忌廉,用蜆的話就不用
用法:用牛油加少許生油爆香蒜茸同乾蔥茸
加青口或蜆炒幾分鐘
然後加白酒同埋檸檬葉指天椒
加蓋焗一陣,起蓋試味加少許鹽
想好味最後加少許淡忌廉..完成

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週一 12月 21, 2009 6:09 pm 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

可能要開番個專欄比Cannie教煮食............
(laugh3)

圖檔

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週一 12月 21, 2009 6:12 pm 
離線
網站阿四
網站阿四
頭像

Yip, 駛唔駛人幫妳試味呀, 我地大把人手可以幫妳喎.

(yes)

圖檔

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週一 12月 21, 2009 8:47 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

234:都好喎....一齊分享吓煮野食ge經驗....在資源有限..發揮要無限...好似昨日條三文魚骨腩咁整都ok係嗎.... (laugh3)

圖檔

回頂端

文章發表於 : 週二 12月 22, 2009 9:16 am 
離線
高級會員
頭像

234,我而家荷包嚴重缺乏維他命m,年尾要交好多費用,我有心銀紙都唔夠力,一大班人試,食到又嘔又,要你地破費睇醫生益人地就唔好啦,哎 (...) cannie,唔該晒你公開獨門食譜,開一欄資源有限發揮無限都好,平靚正,而家鮮雞都要成200隻,好離譜 (qr)
係喎!!234咁多野講,無事咩,緊係打..打..打..淨把口,哈哈哈..

回頂端

文章發表於 : 週二 12月 22, 2009 9:24 am 
離線
高級會員
頭像

早晨,廚神cannie:

請問檸檬葉在何處買,白酒是那一隻牌子,要不要加水,煮嘢食我真是九流,234真是要開番個煮食欄,請各老英雄教路。 (flower) (beer)

回頂端

文章發表於 : 週二 12月 22, 2009 3:14 pm 
離線
高級會員
頭像

yip...你點會缺乏維他命m,係咪去晒d基金同保險度呀?你果晚同長洲之友係咁講.....講.....講.....重話水浸添,好煩惱咁......

234佢點會有事,佢自有解決良方!佢星期日果晚,一返去就係咁偷晒我農場的野,發洩晒,無事無事.....

helen...檸檬葉在一般賣泰國野的地方或街市都有得買,無新鮮可用乾貨代替。煮餸九流無問題,老細欣賞就ok喇!

~~成 & 成嫂~~圖檔

回頂端

文章發表於 : 週二 12月 22, 2009 5:53 pm 
離線
高級會員
頭像

成嫂,係呀係呀, (c1) 基金波動腦電波都波動埋,真係比你激壞 (no) .
誰人知睇番tvb日前劇集,出現最新下載檔案先睇得,是否收費,或日後收費,安全可靠??唔該晒,急!急!

回頂端

文章發表於 : 週三 12月 23, 2009 12:40 am 
離線
高級會員
頭像

點會咁易激壞,成哥都未壞,都咁多十年,佢重好正常呀! (oneeye) (laugh3)

~~成 & 成嫂~~圖檔

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 30 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 4 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters