飲飲食食行行山 • 檢視主題 - 2008-01-20 深涌煮食
Logo ㊣226行山隊討論區㊣®
現在的時間是 週六 9月 21, 2024 2:36 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3

行邊條線
投票活動將於 週日 1月 20, 2008 5:58 pm 結束
北潭凹起步上石屋山落蛇石凹下深涌大休,下午可出企嶺或坐車 38%  38%  [ 3 ]
北潭涌停車場起步入新生、上榕北走廊、落榕樹澳出深涌大休,下午回榕樹澳出企嶺 0%  0%  [ 0 ]
企嶺入榕樹澳過深涌大休。回程路出企嶺、或上榕北出北潭涌 13%  13%  [ 1 ]
北潭凹起步上石屋山落蛇石凹下深涌大休,下午上榕北出北潭涌 38%  38%  [ 3 ]
冇所謂 13%  13%  [ 1 ]
總投票數 : 8
發表人 內容
 文章標題 : Re: 2008-01-20 深涌煮食
文章發表於 : 週六 1月 19, 2008 3:22 pm 
離線
高級會員
頭像

KELLY帶牛柏頁,鮮冬菇

回頂端
 個人資料 發送 E-mail  

文章發表於 : 週六 1月 19, 2008 9:32 pm 
離線
普通會員
頭像

成哥, 成嫂:

唔好意思, 多左個好大ge電燈膽阻住你地. 拜託, 拜託! 照顧, 照顧!

回頂端

文章發表於 : 週六 1月 19, 2008 9:59 pm 
離線
高級會員
頭像

燊哥 吾好客氣,多謝英姑照亮左我地ge生命就真!我地會好好照顧佢架啦!吾使擔心!請放心!

~~成 & 成嫂~~圖檔

回頂端

文章發表於 : 週一 1月 21, 2008 11:37 pm 
離線
高級會員
頭像

一)日期:2008年1月20日
時間:一個曝曬上午
地點:上石屋山半山途中
背景:一張凳,180度西貢島全景
人物:234、嘉嘉

嘉嘉:個海好靚,有船,好藍,唉~好舒服,爸爸快d過黎。
234:唉~(個樣似乎好辛苦,坐左片刻..)下午我地會行榕樹澳,就係的士發生命案個度la。
嘉嘉: (嚴肅咁話)爸爸~你有無帶香黎呀!
234: (...)
(一對父女回憶) (Cats)

二) 日期:2008年1月20日
時間:一個曝曬下午
地點:深涌珍蘆大休處
背景:一張爛台,石屋前空地無遮無掩,巳經企左1小時多,其他行友見到太陽避得就避。
人物:226,同一班忙碌行友

226:喂~快d食,仲有好多野食,嘩!真係好飽…好飽….(隻手巳經搓緊個肚),咁曬ge,真係好曬。
(每人都忙著食野、煮野、洗頭、呆坐、各自各忙碌)
226: (依然企係個位)喂~點解個太陽無”旭”過ke,好曬,唔好”晒”野,快d食埋佢(個口巳經全部雞蛋)
helen:緊係啦,你個位無遮無掩,緊係曬啦 (...)
cannie:阿頭,你唔好食埋個蛋黃la。
(當時見到226個口好多白色物體,睇唔清~都唔知係蛋白定係白泡,說時遲那時不見了,巳經走左屋後面,大家估下 (...)
(一個無聊的回憶) (Cats)

回頂端

文章發表於 : 週二 1月 22, 2008 12:07 am 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

亞Yip你真好嘢、過目不忘、連我最喜愛的、你都看到。真佩服。

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。

回頂端

文章發表於 : 週二 1月 22, 2008 1:13 pm 
離線
高級會員
頭像

226:吓~~你唔係最喜愛飲啤酒,原來係食....雞蛋 (ag)

回頂端

文章發表於 : 週二 1月 22, 2008 1:16 pm 
離線
高級會員
頭像

yip yip 當日天氣真喺好好!不過好晒!記住他日幾夜回來都要開個電腦來看看,睇吓有冇成嫂路線啦!當天好多嘢食,可惜我要早走,趕入又要趕出,好多嘢都冇食到!夜晚個餐重要等到9時多才有得食,諗起你地ge美食,真喺想 (eat) (cry3)

燊哥 記得下次除了要morning call 同叫英姑出門口外,重要幫佢揾定筷子,記住啦..... (oneeye)

(...) 成嫂

~~成 & 成嫂~~圖檔

回頂端

文章發表於 : 週二 1月 22, 2008 8:05 pm 
離線
普通會員
頭像

成哥, 成嫂:
真係要講句SORRY! 呢個人要再教育先至得. (hit)

回頂端

文章發表於 : 週二 1月 22, 2008 10:26 pm 
離線
高級會員
頭像

成嫂:

當日真是辛苦你和成哥趕入趕出 (duckfollow) ,還帶羊腩煲及紅綠豆糕。不過最辛苦是226的肚皮,腰圍再添2吋 (scare)

234:

好好記著當日同嘉嘉溫馨的對話。 (smile5) (可看samson第10張相片)

回頂端

文章發表於 : 週二 1月 22, 2008 11:34 pm 
離線
行山網代言人
行山網代言人
頭像

世界之大、一條小河、塘、灣、到大海、要看遠些。

附加檔案:
2.gif [ 624.04 KIB | 被瀏覽 2547 次 ]
P110065.JPG [ 97.21 KIB | 被瀏覽 2548 次 ]

唔行唔知身體好、一行先知自已老、再行覺得身心好、不論長短行都好。
回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1, 2, 3

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有在線會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章
不能 在這個版面附加檔案

搜尋:
前往 :  
Web Site Counters